Budyń waniliowy bezglutenowy CELIKO 46 g

5900038002050

1,20 zł brutto

Więcej informacji

Składniki: skrobia ziemniaczana skrobia kukurydziana aromat naturalny barwnik: karoteny

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1480 kJ / 354 kcal

Tłuszcz: 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 87 g

w tym cukry: 0 g

Błonnik : 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0,04 g


 

Masa netto: 45 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:

Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok.40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą galaretek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia