Zobacz większe

Sok jabłkowo-gruszkowy 100% tłoczony ZPO 750 ml

5903240940042

Ostatnie sztuki

6,90 zł brutto

Więcej informacji

? Miąższ na dnie butelki ? to nic innego jak naturalny błonnik, drobinki owoców, które przedostają się w trakcie tłoczenia do przeciśniętego soku. Błonnik oczyszcza organizm oraz wspomaga metabolizm.

? Różnice w smaku niektórych partii soku ? SOK Z GÓR jest zawsze wyciskany ze świeżych owoców i warzyw, które w zależności od gatunku oraz sezonu inaczej smakują same w sobie, stąd też różnice w smaku SOKU Z GÓR. Macie Państwo jednak 100% gwarancję, że SOK Z GÓR jest wyciskany ze świeżych owoców bez dodatków koncentratów, ulepszaczy i sztucznych barwników.

? Krzywo przyklejona etykieta? ? Tak, to może się zdarzyć, ponieważ wszystkie butelki SOKU Z GÓR etykietowane są na małej ręcznej etykieciarce, co minimalizuje negatywne oddziaływanie na środowisko.

SOK Z GÓR to zdrowie w naturalnej i najczystszej postaci.

Dlaczego ?

Bo tylko w mętnych sokach występują w naturalnej postaci: błonnik, witamina C, polifenole i pektyny.*

Błonnik:

  1. neutralizacja nadmiaru HCl w żołądku
  2. pobudzenie, ukrwienie,  perystaltyka jelit
  3. zapobieganie zaparciom
  4. ograniczenie wchłaniania toksyn
  5. nasilenie wydalania i metabolizmu cholesterolu
  6. regulacja metabolizmu glukozy i wydzielania insuliny

Witamina C:

  1. synteza kolagenu, procesy kostnienia, wytwarzanie tkanek zębów
  2. wytwarzanie krwinek czerwonych
  3. ułatwia przyswajanie żelaza
  4. wytwarzanie ciał odpornościowych
  5. hamowanie reakcji wolnorodnikowych
    i zapobieganie kancerogenezie, miażdżycy
  6. hamowanie rozwoju zaćmy
  7. synteza hormonów w korze nadnerczy
  8. właściwości bakteriostatyczne i bakteriobójcze

Polifenole:

  1. zapobieganie utlenianiu lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) ci (LDL)-przeciwdziałanie miażdżycy:
    1. hamują agregację płytek krwi- zakrzepica
    2. poprawiają wytrzymałość nabłonka
    3. zwiększają średnicę naczyń, przepływ krwi
      i zmniejszają jej ciśnienie
    4. obniżenie ryzyka zachorowalności na:
      1. choroby układu krążenia,
      2. choroby serca

Pektyny jabłkowe i związki fenolowe jabłek obniżają cholesterol i triglicerydy zawarte we krwi i wątrobie silniej niż oddzielnie pektyny jabłkowe i polifenole.

 

* ?Nowe produkty i trendy w produkcji przetworów owocowych i warzywnych? prof. Jan Oszmiański, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

*www.sokzgor.pl