Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy CELIKO 45 g

5900038001503

Skontaktuj się z nami

1,20 zł brutto

Więcej informacji

Składniki:  skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao 9 %

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1480 kJ / 354 kcal;

Tłuszcz: 1 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;

Węglowodany: 87 g;

w tym cukry: 0 g;

Białko: 1,9 g;

 

Masa netto: 45 g.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:

Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok.40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą galaretek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia