FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - BIO PLANET

5907814662903

Ostatnie sztuki

8,95 zł brutto

Więcej informacji

SKŁADNIKI

fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal;

Tłuszcz - 0,3 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g;

Węglowodany - 29 g;

w tym cukry - 2,2 g;

Błonnik - 28 g;

Białko - 26 g;

Sól - 0,06 g.

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.