Białko ryżowe bio FOODS BY ANN 150 g

5906395748761

Skontaktuj się z nami

22,99 zł brutto

Więcej informacji

Białko ryżowe zyskuje na popularności wśród wegan i wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy, ponieważ nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego. Dodatkowo posiada wysokie stężenie alaniny, argininy, lizyny i fenyloalaniny.

Sięgaj po nie jeśli jesteś sportowcem i chcesz wspierać budowę masy mięśniowej, lub chcesz dodać sobie energii i poprawić samopoczucie.

Ze względu na brak glutenu i laktozy białko ryżowe ulega szybkiemu strawieniu i tym samym nawet zaraz po posiłku poczujesz się lekko, a także nie będą Ci grozić wzdęcia.

Popularne jest mieszanie białka ryżowego z białkiem z grochu. Białko ryżowe jest bowiem bogate w cysteinę i metioninę a ubogie w lizynę, podczas gdy białko z grochu ma wysokie stężenie lizyny a niskie cysteiny i metioniny.

Białko ryżowe może być stosowane jako zamiennik posiłku niskotłuszczowego lub niskowęglowodanowego, a także po treningu ? w celu zwiększenia masy mięśniowej i jej regeneracji. 30g białka należy dodać do wody, mleka ryżowego bądź dowolnego koktajlu i dokładnie wstrząsnąć.

Wartości odżywcze100 g
Wartość energetyczna kcal345
Wartość energetyczna kJ1537
Tłuszcz:2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g
Węglowodany10,0 g
w tym cukry<1,0 g
Błonnik8,1 g
Białko82,0 g
Sól< 7,0 mg
Wapń144,0 mg