Agar (substytut żelatyny) 10g Provita

8594034771842

Skontaktuj się z nami

3,90 zł brutto

Więcej informacji

Agar to bezbarwna, żelująca substancja z ośmiu rodzajów morskich glonów. Już ponad 2 tys. lat temu był używany przez Chińczyków i Japończyków, a następnie inne narody Azji ze względu na wspaniałe wartości zdrowotne, wysoką zawartość minerałów, witamin i protein.

Posiada wysoką zawartość jodu, wapna i żelaza. Z jego dodatkiem można przyrządzać desery oraz galaretki. Jest polecany osobom z nadwagą, ponieważ ma zerową wartość energetyczną. Agar należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Można rozpuszczać go w wodzie, wywarach warzywnych lub owocowych oraz sokach.
 

 Sposób użycia:

Jedną łyżeczkę od herbaty agaru należy rozpuścić przez 10 minut w 300ml płynu, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać z warzywami, owocami bądź innymi potrawami, które chcemy żelować i wstawić do lodówki.

Skład: agar.